Välkommen till Restaurang Svarta Räfven på plan 7. Hos oss kan du äta en fantastisk affärslunch måndag till fredag. Men vi har även öppet för såväl frukostmöten och middagar på beställning. Kontakta oss på svartarafven@nordrest.se så sätter vi ihop ett förslag som passar dina önskemål.
Välkomna till Svarta Räfven
Väl mött önskar Adam och Katarina
Förrätt
Grillad röding med grillad gurka, picklad rabarber, rökt emulsion & frasig quinoa
Grilled char with grilled cucumber, pickled rhubarb, smoked emulsion & crispy quinoa
Varmrätt
Persiljerotsbiff med solrosfrön, citronveloute, fänkål & fermenterad rabarber
Parsley root steak with sunflower seeds, lemon veloute, fennel & fermented rhubarb
Dessert
Rabarbersorbet med pistagenötter & maräng
Rhubarb sorbet with pistachios & meringue
Skummig havskräftsoppa med fänkål, profiterol med Boxholms kryddost
Lobster soup with fennel, profiterole with Boxholm spiced cheese
Gårdskyckling med frasigt skinn, pernod & rosepepparsås & fänkål
Free-range chicken with crispy skin, pernod & rose pepper sauce & fennel
Lakritsglass med myltade hjorton & fänkålscrudité
Licorice ice cream with mulled venison & fennel crudité
Smörrebröd med pepparrot, majrova & kryddkrasse
Butter bread with horseradish, turnip & cress spice
Sejrygg med rökt kombubuljong, ramslök & gulbeta
Saithe with smoked kombu broth, spring onions & beetroot
Vaniljglass med björnbär & mandelsmulor
Vanilla ice cream with blackberries & almond crumbs
Skaldjurscocktail i glas, serveras med färsk sparris och hembakat fröknäcke Shellfish cocktail in glass, served with fresh asparagus and homemade crispy seed bread
Rödvinsbrässerad oxkind med silverlök, rökt sidfläsk samt potatispuré Red wine-brewed ox cheek with silver onion, smoked bellies and potato puree
Mjölkchoklad-pannacotta med drömcrust och jordgubbsskum Milk chocolate pannacotta with dreamcrust and strawberry foam
Lammcarpaccio med råmarinerade polkabetor, örtemulsion och rökt olivolja Lamb carpaccio with raw marinated chioggia beet, herb emulsion and smoked olive oil
Halstrad tigerröding med rödbetshollandaise, serveras med friterad grönkål samt potatis- och jordärtskockgalette Grilled tiger trout with beetroot hollandaise served with fried cabbage and potatoes and Jerusalem artichokegalette
Hjortronparfait med Lakka-grädde och mandelflarn Cloudberry parfait with Lakka cream and almond flakes
Krämig soppa på trattkantareller, serveras med surdegskrutong och ankleversmör Creamy soup of chanterelles, served with sourdough croutons gras butter
Lammytterfilé, rosmarinsky, morotspuré samt potatisfondant Fillet of lamb, rosemary gravy, carrot puré and potato fondant
Liten paj med citroncurd och italiensk maräng Small pie with lemon curd and Italian meringue
Nykokt sparris med gräslök- och löjromssås samt rågbrödskrutonger Freshly baked asparagus with chives- and bleak roe sauce and rye breadcrumbs
Lax- och rödtungsfläta med musselbeurre blanc samt örtduchesse Salmon and witch braid with musselbeurre blanc and herb duchesse
Mörk chokladcréme med vaniljfraische och apelsinsallad Dark chocolate creme with vanilla fry and orange salad
Enhetschef Jessica Seifert 073-071 27 72 jessica.seifert@nordrest.se ki@nordrest.se
Restaurangchef Therese Foldnes 076-142 28 65 therese.foldnes@nordrest.se
Eventkoordinator Nina Stenberg 076-777 14 29 ki.catering@nordrest.se
Kökschef Andreas Simonsson 076-777 15 38 andreas.simonsson@nordrest.se
Måndag- Fredag: 11.00 - 14.00 Tel: 076-777 06 93 alt 076-777 14 29
Alla förfrågningar gällande catering, event och bokningar maila till ki.catering@nordrest.se
Karolinska Institutet Solnavägen 7A 171 65 Solna
En del av Nordrestwww.nordrest.se