Vi önskar alla en god jul och gott nytt år!
Välkommen till Restaurang Svarta Räfven på plan 7. Hos oss kan du äta en fantastisk affärslunch måndag till fredag. Vi har även öppet för såväl frukostmöten och middagar på beställning. Kontakta oss på svartarafven@nordrest.se så sätter vi ihop ett förslag som passar dina önskemål.
Välkomna!
Väl mött önskar Anders och Katarina
Onsdag 24 april
2 smörrebröd med gravad lax och skagenröra
Kokt kalv i dill
Kryddinkokta rödvinspäron med lättvispad grädde
Förrätt
Vit sparris med omogna jordgubbar, brynt smöremulsion och pepparrot
White asparagus with unripe strawberries, brown butter emulsion and horseradish
Varmrätt
Lax med grön sparris och granskott
Salmon with green asparagus and spruce buds
Dessert
Jordgubbssorbet med lime och mandel
Strawberry sorbet with lime and almond
Vit sparrissoppa med rökt röding, selleri och chiliolja
White asparagus soup with smoked char, celery and chili oil
Helstekt gödkalvhögrev med rädisa, sky och gräslökssmör
Roasted veal chuck roll, jus and chives butter
Citruskräm med yuzu, rostad mördeg och kokossorbet
Citrus cream with yuzu, rosted shortcrust pastry and coconut sorbet
Ingen meny tillgänglig än
Skaldjurscocktail i glas, serveras med färsk sparris och hembakat fröknäcke Shellfish cocktail in glass, served with fresh asparagus and homemade crispy seed bread
Rödvinsbrässerad oxkind med silverlök, rökt sidfläsk samt potatispuré Red wine-brewed ox cheek with silver onion, smoked bellies and potato puree
Mjölkchoklad-pannacotta med drömcrust och jordgubbsskum Milk chocolate pannacotta with dreamcrust and strawberry foam
Lammcarpaccio med råmarinerade polkabetor, örtemulsion och rökt olivolja Lamb carpaccio with raw marinated chioggia beet, herb emulsion and smoked olive oil
Halstrad tigerröding med rödbetshollandaise, serveras med friterad grönkål samt potatis- och jordärtskockgalette Grilled tiger trout with beetroot hollandaise served with fried cabbage and potatoes and Jerusalem artichokegalette
Hjortronparfait med Lakka-grädde och mandelflarn Cloudberry parfait with Lakka cream and almond flakes
Krämig soppa på trattkantareller, serveras med surdegskrutong och ankleversmör Creamy soup of chanterelles, served with sourdough croutons gras butter
Lammytterfilé, rosmarinsky, morotspuré samt potatisfondant Fillet of lamb, rosemary gravy, carrot puré and potato fondant
Liten paj med citroncurd och italiensk maräng Small pie with lemon curd and Italian meringue
Nykokt sparris med gräslök- och löjromssås samt rågbrödskrutonger Freshly baked asparagus with chives- and bleak roe sauce and rye breadcrumbs
Lax- och rödtungsfläta med musselbeurre blanc samt örtduchesse Salmon and witch braid with musselbeurre blanc and herb duchesse
Mörk chokladcréme med vaniljfraische och apelsinsallad Dark chocolate creme with vanilla fry and orange salad
Kontakt
Enhetschef Mattias Jönsson
072-205 92 44
mattias.jonsson@nordrest.se
Restaurangchef Sanna Larsson
076-142 28 65
sanna.larsson@nordrest.se
Catering/Bokningar/Event
Eventkoordinator Charlotte Jutterström
08-556 535 54
ki.catering@nordrest.se
Köksmästare Andreas Simonsson
076-777 15 38
andreas.simonsson@nordrest.se
Svarta Räfven
08-551 530 61
svartarafven@nordrest.se
Hitta hit
Adress
Karolinska Institutet Solnavägen 7A, 171 65 Solna
Öppettider
Måndag- Fredag: 11.00 - 14.00
En del av Nordrestwww.nordrest.se