Vi önskar alla en god jul och gott nytt år!
Välkommen till Restaurang Svarta Räfven på plan 7. Hos oss kan du äta en fantastisk affärslunch måndag till fredag. Vi har även öppet för såväl frukostmöten och middagar på beställning. Kontakta oss på svartarafven@nordrest.se så sätter vi ihop ett förslag som passar dina önskemål.
Välkomna!
Väl mött önskar Anders och Katarina
Onsdag 24 april
2 smörrebröd med gravad lax och skagenröra
Kokt kalv i dill
Kryddinkokta rödvinspäron med lättvispad grädde
Vi håller stängt över jul, välkommen åter måndag den 13/1.
Förrätt
Gravad lax med tomat- och korianderfrödressing, selleri och bovete
Cured salmon with tomato and coriander dressing, celery and buckwheat
Varmrätt
Konfiterad morot med frasigt anklår, korallinser, gravad citron, szechuanpeppar och spigarello
Confit carrot with crispy duck leg, coral lentils, cured lemon, szechuan pepper and spigarello
Dessert
Nötbrownie med björnbärskräm och gräddfilssorbet
Nut brownie with blackberry cream and sour cream sorbet
Bakad gulbeta med cima di rapa, ramslöksbär ch rostade pumpakärnor
Baked beetroot with cima di rapa, ramson capers and roasted pumkin seeds
Kolja med forellromsås, agretti och silverlök
Haddock with trout roe sauce, agretti and silver oinion
Blodapelsin med mjölksorbet, pistagekräm och rostad pistage
Blood orange with milksorbet, pistachio cream and roasted pistachios
Skaldjurscocktail i glas, serveras med färsk sparris och hembakat fröknäcke Shellfish cocktail in glass, served with fresh asparagus and homemade crispy seed bread
Rödvinsbrässerad oxkind med silverlök, rökt sidfläsk samt potatispuré Red wine-brewed ox cheek with silver onion, smoked bellies and potato puree
Mjölkchoklad-pannacotta med drömcrust och jordgubbsskum Milk chocolate pannacotta with dreamcrust and strawberry foam
Lammcarpaccio med råmarinerade polkabetor, örtemulsion och rökt olivolja Lamb carpaccio with raw marinated chioggia beet, herb emulsion and smoked olive oil
Halstrad tigerröding med rödbetshollandaise, serveras med friterad grönkål samt potatis- och jordärtskockgalette Grilled tiger trout with beetroot hollandaise served with fried cabbage and potatoes and Jerusalem artichokegalette
Hjortronparfait med Lakka-grädde och mandelflarn Cloudberry parfait with Lakka cream and almond flakes
Krämig soppa på trattkantareller, serveras med surdegskrutong och ankleversmör Creamy soup of chanterelles, served with sourdough croutons gras butter
Lammytterfilé, rosmarinsky, morotspuré samt potatisfondant Fillet of lamb, rosemary gravy, carrot puré and potato fondant
Liten paj med citroncurd och italiensk maräng Small pie with lemon curd and Italian meringue
Nykokt sparris med gräslök- och löjromssås samt rågbrödskrutonger Freshly baked asparagus with chives- and bleak roe sauce and rye breadcrumbs
Lax- och rödtungsfläta med musselbeurre blanc samt örtduchesse Salmon and witch braid with musselbeurre blanc and herb duchesse
Mörk chokladcréme med vaniljfraische och apelsinsallad Dark chocolate creme with vanilla fry and orange salad
076-777 06 93 svartarafven@nordrest.se
Enhetschef Mattias Jönsson 072-205 92 44 mattias.jonsson@nordrest.se ki@nordrest.se
Eventkoordinator 076-777 14 29 ki.catering@nordrest.se
Måndag- Fredag: 11.00 - 14.00
Alla förfrågningar gällande catering, event och bokningar maila till ki.catering@nordrest.se
Karolinska Institutet Solnavägen 7A 171 65 Solna
En del av Nordrestwww.nordrest.se