Vi erbjuder flera olika lunchalternativ, i en ljus och välkomnande miljö och lagar god mat med omtanke från grunden av råvaror av hög kvalitet. Vi serverar alltid tre olika varmrätter och dagens sallad samt möjlighet att plocka ihop sallad från vår fräscha säsongsanpassade saladsbuffé.
Den 10 juli går Nanna Svartz på sommarledighet och öppnar åter den 14 augusti.
On July 10th, Nanna Svartz goes on summer vacation and will reopen on August 14th.
Måndag
Rostad spetskål med tomat, vita bönor, dragonsmör och pumpakärnor
Roasted pointed cabbage with tomato, white beans, tarragon butter and pumpkin seeds
Ångad fisk med öl- och dillfrösjuden palsternacka och dillsmörsås
Steamed fish with beer and dill seeds simmered parsnip and dill butter sauce
Bräserad högrev med chipotle, picklade betor och rostad vitlök
Tisdag
Pytt Bellman med linser, picklad lök och stekt ägg
Creamy potato sauté with lentils, pickled onion and fried egg
Fisk med brynt sojasmör, blomkål, ingefäramajonnäs och koriander
Fish with browned soy butter, cauliflower, gingermayonnaise and cilantro
Helstekt fläskkotlett med salvia, rökt tomatsås och rostad broccoli
Roasted pork tenderloin with sage, smoked tomato sauce and roasted broccoli
Onsdag
Pizza med kronärtskocka, oliver, tomat, basilika och spenat
Pizza with artichoke, olives, tomato, basil and spinach
Gräddig fisk- och skaldjursgryta med grönkål och silverlök
Creamy fish and shelfish casserole with kale and white onion
Timjankryddad köttfärslimpa med baconsmul, dijonvelouté och gröna bönor
Thyme seasond meatloaf with bacon crust, dijon velouté and green beans
Torsdag
Bakad purjolök med dragon- och jalapeñomajonnäs, bovete och linser
Baked leak with tarragon and jalapeñomayonnaise, buck wheat and lentils
Ångad fisk med pepparrotskräm, savoykål och citronette
Steamed fish with horseradish cream, savoy cabbage and lemon dressing
Kumminrostad kyckling med chilipicklad gurka, vitlöksyoghurt och ris
Caraway roasted chicken with chili pickled cucumber, garlic yoghurt and rice
Fredag
Rostade rödbetor med pistou, quinoa, pumpakärnor och lökvinaigrette
Roasted beetroots with pistou, quinoa, pumpkin seeds and onion vinaigrette
Fiskfrikadeller med Sandefjordsås, brandade och gröna ärtor
Fish meatballs with Sandefjord sauce, brandade and green peas
Pulled pork med rökt majonnäs, syrad kål och koriander
Pulled pok with smoked mayonnaise, cured cabbage and cilantro
Svamp och paprikagryta med linser, koriander och gräddfil
Mushroom and pepper casserole with lentils, cilantro and sour cream
Rågbröd- och persiljegratinerad fisk med libbstickaemulsion, zucchini och citron
Ryebread and parsley gratinated fish with lovage enulsion, zucchini and lemon
Korv stroganoff med rödkål, jalapeño och solroskärnor
Sausage Stroganoff with red cabbage, jalapeño and sunflower seeds
Raggmunk med rostad majs, friterad tofu och chimichurri
Potato pancake with roasted corn, deep fried tofu and chimichurri
Fiskgryta med rostad paprikasås, broccoli och dill
Fish casserole with roasted pepper sauce, broccoli and dill
Färsbiff med soltorkad tomat, gurkyoghurt, bulgur och rosmarin
Minced beef with sundried tomato, cucumber yoghurt, crushed wheat and rosemary
Indisk chili med salladslök, kikärtor, ris och koriander
Indian chili with spring onion, chick peas, rice and cilantro
Frasig fisk med curryyoghurt, broccoli och citron
Crispy fish with curry yoghurt, broccoli and lemon
Timjanrostad kyckling med rostade betor, getfärskost och frasig kapris
Thyme roasted chicken with roasted beetroots, goat creme cheese and crispy capers
Rostad pumpa med svartpepparemulsion, ingefäravinaigrette och salvia
Roasted pumpkin with black pepper emulsion, ginger vinaigrette and sage
Ångad fisk med svampvelouté, blomkål och dragon
Steamed fish with mushroom velouté, cauliflower and tarragon
Ärtsoppa med pannkakor, skogbärssylt och lättvispad grädde
Yellow pea soup with pancakes, wild berrie jam and lightly whipped cream
Pasta med grönärtsås, gröna ärtor, kikärtor, pepparrot och körvel
Pasta with green pea sauce, green peas, chick peas, horseradish and chervil
Rostad fisk med olivvinaigrette, rosmarin och fänkål
Roasted fish with olive vinaigrette, rosemary and fennel
Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås, brytbönor och persilja
Plum filled pork neck with cream sauce, split beans and parsley
Dagens gröna uppfyller alltid kraven för one planet plate
Lasagne med sojafärs, linser och picklad rättika
Lasagna with minced soy, lentils and pickled black radish
Korianderfrörostad fisk med pepparrotsvelouté, blomkål och koriander
Coriander roasted fish with horse radish velouté, cauliflower and cilantro
Mörstekt fläsksida med surkål, senapsvinaigrette och persilja
Baked pork belly with sauerkraut, mustard vinaigrette and parsley
Kikärtspannkaka med rostad kronärtskocka, pesto och bakad tomat
Chick pea pancake with roasted artichoke, pesto and baked tomato
Fiskgryta med saffran, fänkål och citron
Fish casserole with saffron, fennel and lemon
Vitlöksrostad kyckling med dragonsmörsås, rostad morot och citron
Garlic roasted chicken with tarragon butter sauce, roasted carrot and lemon
Rostade rödbetor med rosmarinvinaigrette, linser och rostad vitlöksfärskost
Roasted beetroots with rosemary vinaigrette, lentils and roasted garlic cream cheese
Fisk med gubbröra, pepparrot och brynt smör
Fish with egg, anchovies, horse radish and brown butter
Helstekt fläskytterfilé med ratatouille, fetaost och rostade solroskärnor
Roasted pork tenderloin with ratatouille, feta cheese and roatsed sun flower seeds
Stuvade vita bönor med rostad spetskål, picklad lök och spenat
Stewed white beans with roasted pointed cabbage, pickled onion and spinach
Ångad fisk med skaldjurssås, inlagd gurka och dill
Steamed fish with shelfish sauce, pickled cucumber and dill
Wallenbergare med rårörda lingon, gröna ärtor och brynt smör
Wallenbergare with lingonberry, green peas and brown butter
Grönsaks wok med nudlar, broccoli, paprika och tofu
Vegetables wok with noodles, broccoli, pepper and tofu
Frasig fisk med krämig rödkål, persilja och pumpakärnor
Crispy fish with creamy red cabbage, parsley and pumpkin seeds
Olivkryddad lammfärsbiff med rökig tomatsås, zucchini och persilja
Olive seasond minced lamb beef with smokey tomato sauce, zucchini and parsley
Enhetschef Jessica Seifert 073-071 27 72 Jessica.seifert@nordrest.se ki@nordrest.se
Eventkoordinator 076-777 14 29 ki.catering@nordrest.se
Måndag- Fredag: 11.00 - 13.30
Alla förfrågningar gällande catering, event och bokningar maila till ki.catering@nordrest.se
Karolinska Institutet Solnavägen 7A 171 65 Solna
En del av Nordrestwww.nordrest.se