Vi erbjuder flera olika lunchalternativ, i en ljus och välkomnande miljö och lagar god mat med omtanke från grunden av råvaror av hög kvalitet. Vi serverar alltid tre olika varmrätter och dagens sallad samt möjlighet att plocka ihop sallad från vår fräscha säsongsanpassade saladsbuffé.
Den 10 juli går Nanna Svartz på sommarledighet och öppnar åter den 14 augusti.
On July 10th, Nanna Svartz goes on summer vacation and will reopen on August 14th.
Måndag
Rostad spetskål med rostad vitlökskräm, linser och ruccola
Roasted pointed cabbage with roasted garlic cream, lentils and rocket salad
Dragonrostad fisk med velouté, stekt bröd och inlagd gurka
Tarragon roasted fish with velouté, fried bread and pickled cucumber
Chorizo med pommes frites, kaprismajonnäs och picklad lök
Chorizo with french fries, capers mayonnaise and pickled onion
Tisdag
Falafel med hummus, chimichurri, quinoa och broccoli
Falafel with hummus, chimichurri, quinoa and broccoli
Ångad fisk ”Grenoble”
Steamed fish "Grenoble"
Curryrostad kyckling med gurk- och myntayoghurt, bulgur och citron
Curry roasted chicken with cucumber and mint yoghurt, crushed wheat and lemon
Onsdag
Chili med vegobites, matvete, kålrot och salvia
Chili with soy bits, hole wheat, rutabaga and sage
Frasig fisk med remouladsås, blomkål och dill
Crispy fish with sauce remoulade, cauliflower and dill
Kryddrostad fläskkarré med het tomatsås, paprika och basilika
Spice roasted pork neck with hot tomato sauce, belle pepper and basil
Torsdag
Friterade svamprisottobollar med grönärtspuré, pepparrot och grönkål
Deep fried mushroom risotto balls with green pea puré, horseradish and kale
Kryddig fiskgryta med crème fraiche, tomat och rostad majs
Spicy fish casserole with crème fraische, tomato and roasted corn
Hjortfärsbiff med jordärtskocka- och potatismos, silverlök och grönpepparsås
Minced deer beef with jerusalem artichoke and potato mash, white onion and green pepper sauce
Fredag
Pasta med kronärtskocka, rosmarin, torkade oliver och soltorkade tomater
Pasta with artichoke, rosemary, dried olives and sundried tomatoes
Fisk med glasnudlar, rostad vitlök, salladslök, morot och lime
Fish with glass noodles, roasted garlic, spring onion, carrot and lime
Fläskschnitzel med citron- och sardellsmör, fänkål och jalapeño
Pork schnitzel with lemon and anchovy butter, fennel and jalapeño
Dagens gröna uppfyller alltid kraven för one planet plate
Lasagne med fänkål, chili och spenat
Lasagna with fennel, chili and spinach
Rostad fisk med pepparrotsvelouté, picklad blomkål och dill
Roasted fish with horseradish velouté, pickled caulilower and dill
Chili med pitabröd, syrad kål och chilimajonnäs
Chili with pia bread, cured cabbage and chili mayonnaise
Wok med sötsur sås, cashewnötter, paprika och broccoli
Wok with sweet and sour sauce, cashewnuts, belle pepper and broccoli
Fisk med musselsås, saltad gurka och libbsticka
Fish with mussel sauce, salted cucumber and lovage
Dragonstekt gödkalvhögrev med rostad vitlök och senapsfrön
Tarragon roasted prime veal chuck roll with roasted garlic and mustard seeds
Rostad spetskål med gremoulata, rökt majonnäs och couscous
Roasted pointed cabbage with gremoulata, smoked mayonnaise and cous cous
Röd currygryta med pumpa, groddar och koriander
Red curry casserole with pumpkin, sprouts and cilantro
Fänkålskryddad färsbiff med fänkålsyoghurt, het tomatsås och solroskärnor
Fennel seasond minced beef with fennelyoghurt, hot tomatosauce and sunflower seeds
Raggmunk med rostad tofu, brytbönor och chilifärskost
Potato pancake with roasted tofu, split beans and chili cream cheese
Basilikarostad fisk med skaldjurssås, zucchini och pumpakärnor
Basil roasted fish with shelfish sauce, zucchini and pumpkin seeds
Rostad kyckling med timjan, dijonsenap och champinjon
Roasted chicken with thyme, dijon mustard and button mushroom
Bakad rödbeta med stuvade bönor, rostad vitlök och spenat
Baked beetroot with stewed beans, roasted garlic and spinach
Ångad fisk med Påverås Röd, Sandefjordsås och kumminkryddad kål
Steamed fish with Påverås Blå, Sandefjord sauce and caraway seasond cabbage
Fläskschnitzel med anjovissmör, gröna ärtor och persilja
Pork schnitzel with anchovy butter, green peas and parsley
Tomatbräserade sojafärsbullar med bulgur, vitlöksyoghurt och solroskärnor
Tomato braised minced soy buns with crushed wheat, garlic yoghurt and sunflower seeds
Rostad fisk med citronmajonnäs, grönpepparvinaigrette och rostad kål
Roasted fish with lemon mayonnaise, green pepper vinaigrette and roasted cabbage
Kalv i dill med gröna ärtor, lök, ärtskott och dill
Boiled veal in dill sauce, green peas, onion, pea sprouts and dill
Rostad blomkål med picklade betor, linser, pepparrot och brynt smör
Roasted cauliflower with pickled beetroot, lentils, horseradish and brown butter
Fisk- och skaldjursgryta med krutonger, aioli och paprika
Fish and shelfish casserole with crutons, ailoli and belle pepper
Timjankryddad färsbiff med svampvelouté, rostad morot och persilja
Thyme seasond minced beef with mushroom velouté, roasted carrot and parsley
STÄNGT/CLOSED - 1 maj
Konfiterad purjolök med rökt chilimajonnäs, picklad silverlök och pommes frites
Confit leek with smoked chili mayonnaise, pickled silver onion and french fries
Ångad fisk med rostad paprika- och ingefärasås, fänkål och dill
Steamed fish with roasted belle pepper and ginger sauce, fennel and dill
Svartpepparrostad kyckling med gurkyoghurt, quinoa, spenat och citron
Black pepper roasted chicken with cucumber yoghurt, quinoa, spinach and lemon
Rostad broccoli med curryhummus, jalapeñovinaigrette och rostade hasselnötter
Roasted broccoli with curry hummus, jalapeño vinaigrette and roasted haselnuts
Pankostekt fiskfärsbiff med vitvinssås och picklad gurka
Bread fried minced fish beef eith white wine sauce and pickled cucumber
Fläskkarré ”ras el hanout” med het tomatsås, zucchini och rostade pumpakärnor
Pork neck "ras el hanout" with spice tomato sauce, zucchini and roasted pumpkin seeds
Enhetschef Jessica Seifert 073-071 27 72 Jessica.seifert@nordrest.se ki@nordrest.se
Eventkoordinator 08-556 535 54 ki.catering@nordrest.se
Måndag- Fredag: 11.00 - 13.30
Alla förfrågningar gällande catering, event och bokningar maila till ki.catering@nordrest.se
Karolinska Institutet Solnavägen 7A 171 65 Solna
En del av Nordrestwww.nordrest.se