Öppettider 11:00-14:00
Välkommen till Restaurang Svarta Räfven på plan 7. Hos oss kan du äta en fantastisk affärslunch måndag till fredag. Vi har även öppet för såväl frukostmöten och middagar på beställning. Kontakta oss på svartarafven@nordrest.se så sätter vi ihop ett förslag som passar dina önskemål.
Välkomna!
Väl mött önskar Anders och Katarina
Förrätt
Spishalstrad grön sparris med rapsskott, rapsemulsion, krusbär och rökt vinaigrette
Blackened green asparagus with rapeseed buds, rapeseed emulsion, gooseberry and smokes vinaigrette
Varmrätt
Bleka/Kolja med grillad purjolöksemulsion, tomatvinaigrette och korianderfrö
Bleek/Haddok with grilled leek emulsion, tomato vinaigrette and coriander seeds
Dessert
Mispel med vanilj- och gräddilspannakotta och karameliserade hasselnötter
Loquat with vanilla and sour cream pannacotta and caramelized hazelnuts
Kycklinglevermousse med romrussin, brioche och körvel
Chicken liver mousse with rum raisin, brioche and chervil
Torsk med majrova, ramslök och blodfras
Cod with turnip, ramson and crispy blood
Grillad rabarbersorbet med ljus chokladmousse och karameliserat havre
Grilled rhubarb sorbet with blond chocolate mousse and caramelized oat
Grön sparris med Gammel Knas, gräddfil och ramslök
Green asparagus with Gammel Knas, sour cream and ramson
Anklår med timutpeppar, jordärtskocka och rapsskott
Duck leg with timut pepper, jerusalem artichoke and canola shoots
Sticky toffee pudding med yoghurtsorbet och saltkolasås
Sticky toffee pudding with yoghurt sorbet and salty caramel sauce
Skaldjurscocktail i glas, serveras med färsk sparris och hembakat fröknäcke Shellfish cocktail in glass, served with fresh asparagus and homemade crispy seed bread
Rödvinsbrässerad oxkind med silverlök, rökt sidfläsk samt potatispuré Red wine-brewed ox cheek with silver onion, smoked bellies and potato puree
Mjölkchoklad-pannacotta med drömcrust och jordgubbsskum Milk chocolate pannacotta with dreamcrust and strawberry foam
Lammcarpaccio med råmarinerade polkabetor, örtemulsion och rökt olivolja Lamb carpaccio with raw marinated chioggia beet, herb emulsion and smoked olive oil
Halstrad tigerröding med rödbetshollandaise, serveras med friterad grönkål samt potatis- och jordärtskockgalette Grilled tiger trout with beetroot hollandaise served with fried cabbage and potatoes and Jerusalem artichokegalette
Hjortronparfait med Lakka-grädde och mandelflarn Cloudberry parfait with Lakka cream and almond flakes
Krämig soppa på trattkantareller, serveras med surdegskrutong och ankleversmör Creamy soup of chanterelles, served with sourdough croutons gras butter
Lammytterfilé, rosmarinsky, morotspuré samt potatisfondant Fillet of lamb, rosemary gravy, carrot puré and potato fondant
Liten paj med citroncurd och italiensk maräng Small pie with lemon curd and Italian meringue
Nykokt sparris med gräslök- och löjromssås samt rågbrödskrutonger Freshly baked asparagus with chives- and bleak roe sauce and rye breadcrumbs
Lax- och rödtungsfläta med musselbeurre blanc samt örtduchesse Salmon and witch braid with musselbeurre blanc and herb duchesse
Mörk chokladcréme med vaniljfraische och apelsinsallad Dark chocolate creme with vanilla fry and orange salad
076-777 06 93 svartarafven@nordrest.se
Enhetschef Jessica Seifert 073-071 27 72 jessica.seifert@nordrest.se ki@nordrest.se
Eventkoordinator 076-777 14 29 ki.catering@nordrest.se
Måndag- Fredag: 11.00 - 14.00
Alla förfrågningar gällande catering, event och bokningar maila till ki.catering@nordrest.se
Karolinska Institutet Solnavägen 7A 171 65 Solna
En del av Nordrestwww.nordrest.se