Vi erbjuder flera olika lunchalternativ, i en ljus och välkomnande miljö och lagar god mat med omtanke från grunden av råvaror av hög kvalitet. Vi serverar alltid tre olika varmrätter och dagens sallad samt möjlighet att plocka ihop sallad från vår fräscha säsongsanpassade saladsbuffé.
Den 10 juli går Nanna Svartz på sommarledighet och öppnar åter den 14 augusti.
On July 10th, Nanna Svartz goes on summer vacation and will reopen on August 14th.
Måndag
Gulasch med crème fraiche, libabröd och persilja
Gulasch with crème fraiche, liba bread and parsley
Pasta med räksås, purjolök, dill och lagrad ost
Pasta with shrimp sauce, leek, dill and aged cheese
Tomatbräserad fläskkarré med gremoulata, brytbönor och grön chili
Tomato braised pork neck with gremoulata, split beans and green chili
Tisdag
Raggmunk med rostad paprika, tofu, basilikafärskost och solroskärnor
Potato pancake with roasted belle pepper, tofu, basil cream cheese and sunflower seeds
Ångad fisk med gulbeta, brynt smör och pepparrot
Steamed fish with yellow beetroot, brown butter and horseradish
Olivkryddad lammfärsbiff med rökig tomatsås, fänkål och fetaost
Olive seasond minced lamb beef with smokey tomato sauce, fennel and feta cheese
Onsdag
Rostad blomkål med hummus, brynt smör och citron
Roasted cauliflower with hummus, brown butter and lemon
Brödstekt fiskterrin med gräddfil, gräslök, rädisa och dill
Bread fried fishcake with sour creme, chives, radish and dill
Rostad kyckling med linguini, lagrad ostsås, broccoli och pumpakärnor
Roasted chicken with linguini, aged cheese sauce, broccoli and pumpkin seeds
Torsdag
Rostad morot med quinoa, tzatziki, ruccola och granatäpple
Roasted carrot with quinoa, tzatziki, rocket salad and pomegranate
Korianderfrörostad fisk med citronvelouté, saltad gurka och dill
Coriander roasted fish with lemon velouté, salted cucumber and dill
Blodpudding med bacon, rårörda lingon och persilja
Blood pudding with bacon, preserved lingonberries and parsley
Fredag
Potatis- och linspytt med senapsvinaigrette, krämbakat ägg och spenat
Potato and lentil sauté with mustard vinaigrette, baked egg and spinach
Gryta med grön curry, broccoli, morot och koriander
Casserole with green curry, broccoli, carrot and cilantro
Kryddstekt fläskytterfilé med dragonsky och potatisgratäng
Spice roasted pork tenderloin with tarragon gravy and potato gratin
Dagens gröna uppfyller alltid kraven för one planet plate
Bakad rotselleri med mojo rojo, rostad hasselnöt, linser och krasse
Baked celeriac with mojo rojo, roasted haselnut, lentils and cress
Rostad fisk med jordärtskocksstomp, brynt smör, gröna ärtor och dill
Roasted fish with jerusalem artichoke mash, brown butter, green peas and dill
Pulled pork med jalapeñoris, gräddfil och picklad lök
Pulled pork with jalapeño rice, sour cream and pickled onion
Rostad spetskål med baba ganoush, citronette, spenat och quinoa
Roasted pointed cabbage with baba ganoush, lemon dressing, spinach and quinoa
Tomatbräserad fisk med salvia, torkade oliver och bulgur
Tomato braised fish with sage, dried olives and crushed wheat
Timjanrostad kyckling med dijonsenap, broccoli och persilja
Thyme roasted chicken with dijon mustard, broccoli and parsley
Pasta med sojafärssås, vitlökssås och friterad kapris
Pasta with minced soy sauce, garlic sauce and deep fried capers
Frasig fisk med curry- och äppelyoghurt, blomkål och dragon
Crispy fish with curry and apple yoghurt, cauliflower and tarragon
Chorizo med friterad lök, stuvade bönor och rosmarin
Chorizo with onion fries, stewed beans and rosmary
Bakade rödbetor med couscous, chimichurri och picklad chili
Baked beetroots with cous cous, chimichurri and pickled chili
Bouillabaisse med vitlöksmajonnäs, fänkål, zucchini och russin
Bouillabaisse with garlicmayonnaise, fennel, zucchini and raisin
Köttfärslimpa med svampsås, brytbönor och persilja
Meatloaf with mushroom sauce, split beans and parsley
Långfredag Stängt
Ingen meny tillgänglig än
Enhetschef Jessica Seifert 073-071 27 72 Jessica.seifert@nordrest.se ki@nordrest.se
Eventkoordinator 076-777 14 29 ki.catering@nordrest.se
Måndag- Fredag: 11.00 - 13.30
Alla förfrågningar gällande catering, event och bokningar maila till ki.catering@nordrest.se
Karolinska Institutet Solnavägen 7A 171 65 Solna
En del av Nordrestwww.nordrest.se